Limba sarda comuna

Sa Giunta de sa Regione Autònoma de sa Sardigna at costituidu una Commissione de espertos cun s'incàrrigu de istèrrere un'inchesta pro connòschere s'istadu de sa limba sarda e formulare un'istandard linguìsticu de impreare pro s'iscritura ufitziale de argunos atos.
S'atu ufitziale est sa deliberatzione n.20/15 de su 9.5.2005, chi preòrdinat un'Inchesta sotziolinguìstica subra sa limba sarda, assignada a sa Commissione, chi at a èssere acostagiada dae una sotziedade demoscòpica chi fatzat sa rilevatzione de sos datos. Obietivu de sa chirca at a èssere sa documentatzione de s'istadu de sa limba sarda (in cales àreas de s'ìsula, ispàtzios, logos, situatziones e momentos si faeddet su sardu; in cale misura e proportzione in cunforma a sas àteras limbas e in cales variedades locales, cantos sunt sos faeddadores, cantos dda cumprendent e intendent su bisòngiu de dda faeddare). Est còmpitu de sa Commissione individuare s'ipòtesi de unu còdighe linguìsticu chi sa Regione at a pòdere impreare in sa tradutzione de sos atos suos. Abarrende firmu, comente prevìdidu dae s'art. 8 de sa Lege 482/99, chi petzi sas deliberatziones e sos atos redatzionados in limba italiana produent efetos giurìdicos e leant valore legale. Àteru còmpitu de sa Commissione at a èssere su de definire normas ortogràficas comunas pro totu sas variedades linguìsticas in usu in su territòriu regionale chi agiudent a promòvere sa difusione de istrumentos informàticos pro favorire s'impreu curretu de sa limba sarda. Una prima botza de traballu in custu sensu at fatu nàschere argunas lìneas programmàticas chi ant a dèpere ghiare a sa redatzione de unu documentu tècnicu subra sa Limba Sarda Comuna.

Limba Sarda Comuna

Unos cantos liniamentos grammaticales