Diegu Asproni, Incaustu istritzidu, 2004

Diegu Asproni

Biografia
Pintore de friscos e de murales; paris chin Francwsco del Casino, Vissenti Floris e Elisabetta Carboni, colorat sos muros de sas biddas de Sardigna.
Sono muros contra a sas manovras militares navales e contra a su tagliu de padentes in su monte. Appassionatu dae sa tecnica, isterret pinturas a friscu in sos muros de sas crejas de Bitzi e de Onanìe.
Iscrittu a Populu Sardu, suta-sindicu de Bitzi pro bator annos, aberit sas iscolas de tessitura, de ceramica, de tenores; prozetat e aberit su Parcu Archeolozicu de Romanzesu e su Museu de sos massajos.
Travallat pro tres annos in sa Mina de Sos Enattos: dae su lutu de sas galerìas naschin sos disignos brutos e sos istrazos, sos telèros e sas pinturas mannas dedicatas a Sa Nazione Sarda, sas serigrafias pro sos patriotas Bascos fusilatos dae F. Franco e sos manifestos pro sos operaios in gherra pro su travallu, sas caras istichitas in sos muros de sas laverìas de Guzzurra e sos encaustos e friscos ispitzicados chi ammentan su travagliu de sos omines, de sas feminas e de sos pitzinneddos, chent'annos a pustis de sos mortos de Bugerru.
Professore de sostegno in s'iscola media de Thiniscole, azuat sos pitzinnos in su laboratorio de ceramica.

Mostre
Caen (Francia), Grenoble (Francia), Bitzi, Lùvula, Casteddu, Nùgoro, Orune, Tatari, Pasada, Mina de Sos Enattos, Nebida.

Murales
Bitzi, Lùvula, Olìana, Irgoli, Biddamanna, Nùgoro, Gavoi, Thiniscole, Frabica de Otzana, Cabras, Laconi, Tempio, Marmoreo (Liguria), Samugheo, Campoleone (Lazio), Talana, Triei, Mina de Sos Enattos, Mina de Guzzurra-Arghentarìa.